Vali CANBOLAT Derecik Beldesi’ni Ziyaret Etti
10 Nisan 2015 Cuma 10:59

Vali CANBOLAT Derecik Beldesi’ni Ziyaret Etti

Hakkâri Valisi Yakup CANBOLAT Derecik Beldesi'ni ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Hakkâri Valisi Sayın Yakup CANBOLAT, Derecik Beldesi Belediye Başkanı Sayın Ekrem Çetinkaya'yı ziyaret ederek Derecik Beldesi'nde çeşitli incelemelerde bulundu.

Şemdinli İlçesi Kaymakamı Murat ÖZTÜRK, Yüksekova 3’ncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim ERGİN, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet OTAL, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz ÖZFİDAN ve İl Emniyet Müdürü Resul HOLOĞLU ile birlikte Derecik Beldesini ziyaret eden Vali CANBOLAT, Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve belde sakinleri  tarafından karşılandı.Vali CANBOLAT ve beraberindeki heyet, Koçyiğit İlkokulu ile İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek sınıflarını dolaştığı öğrencilerle sohbet etti. Derecik Beldesinde 20 yataklı Devlet Hastanesi ve şehir parkının yapılacağı alanda da incelemelerde bulunan Vali CANBOLAT ve Kaymakam Murat ÖZTÜRK, Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'dan bilgi aldı.Daha sonra belde belediyesinin bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen vali onların sorunlarını dinledi. Belde sakinleriyle sohbet eden vali bölgedeki sorunları gidermek için çalıştıklarını belirtti.

Derecik-Umurlu  Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilgili soruları yanıtlayan CANPOLAT, bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini, özel idare imkanlarıyla sınır kapısı ihalesini gerçekleştirerek bakanlığa teslim edilecek hale getirdiklerini bildirdi.Karşı tarafta bu konuyla ilgili ilerleme yaşanmadığını, henüz yol ve binalarının bile bulunmadığını aktardı.

Yapılan incelemelerden sonra vatandaşlarla vedalaşan vali helikopterle beldeden ayrıldı. [07.04.2015]

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN..

yeter3.jpg