Samanlı’nın su sorunu bitiyor
25 Ekim 2014 Cumartesi 14:02

Samanlı’nın su sorunu bitiyor

Derecik Belediyesi, Hacıbey Mahallesi, Samanlı yerleşim bağlısının su sorunu çözmek için kolları sıvadı.

Beldenin kuruluşundan bu yana su sorunu hiç bitmeyen, Hacıbey Mahallesi, Samanlı yerleşim bağlısının içme suyu sorununu çözmek için göreve geldikten hemen sonra harekete geçen Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya’nın girişimleri sonuç verdi. Beldenin içme suyu sorunu için çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Çetinkaya, “Bu yerleşim biriminde bulunan vatandaşlarımıza seçim döneminde, seçilmem halinde bu sorunlarını gidereceğim yönünde söz vermiştim. Samanlı’da belediye kurulduğundan beri su sorunu vardı. Bu soruna geçici olarak bir çözüm bulmuştuk. Şimdi bu sorun için 4 kilometrelik su boru hattı döşeyerek ve yeni bir su deposu yaparak kalıcı çözüm sağlayacağız. Vatandaşlarımızın hem temiz hem de sağlıklı içme suyuna kavuşması için çalışmalarımız tam hızla devam ediyor. İller Bankası’na önceki dönemlerden kalma 6 milyon TL borcumuz var. Her ay hissemizden kesinti yapılıyor. Bunu rağmen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti yapmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.