Kelét Yaylasına Yol Gidiyor
21 Mayıs 2015 Perşembe 19:47

Kelét Yaylasına Yol Gidiyor

Derecik Belediyesi Eski Koçyiğit yaylasına gidecek yeni yolun çalışmaları sürüyor

Derecik Belediyesi yol çalışmalarına süratle devam ediyor.Beldede neredeyse yolun gitmediği mevkii kalmadı.Eski yaylara bile yol götürmeye başlayan belediye ekipleri yakın tarihte açılmayan yol bırakmayacak.Şimdilik toprak yolları açmakla yetinen Derecik Belediyesi daha çok  yol güzergahlarını belli etme, yolların zemin güçlendirmesi ve genişletmesi çalışmalarını sürdürüyor.Yerli ismiyle Kelét köyü 1993 yılında terör olaylarının şiddetlenmesi üzerine Derecik bölgesine göç etmişti.Ancak Eski Koçyiğit hala köylülerin tarım yaptıkları ve hayvanlarını besledikleri en verimli yaylalardan biri.Yaylaya giden yolun olmaması sebebiyle Başkan Çetinkaya tarımı ve hayvancılığı canlandırmak amacıyla yol açma çalışmalarını başlattı.Başkan ''Halkın tarım ve hayvancılığa önem vermesini istiyorum.Bu yüzden onların işlerini kolaylaştıracak yol gibi çalışmaları yapıyoruz.Tarım ve hayvancılık kültürümüz eskiden çok daha iyiydi. Şimdilerde çok az yapılıyor.Yaylaların yol sorununu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.Bu sayede halkımız yaylalara kolayca gidebilecek.''dedi.Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan gerekli talimatları verdikten sonra bölgeden ayrıldı.

kelet3.jpg

kelet4.jpg