GÜZİDE BELDEMİZ İLÇE OLUYOR
23 Ekim 2018 Salı 15:41

GÜZİDE BELDEMİZ İLÇE OLUYOR

Sınırın sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesinin İlçe olması için Ak Parti tarafından meclise kanun teklifi sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde Derecik Beldesi ilçe statüsüne kavuşmuş olacak.

Ak Parti'nin TBMM'ye sunduğu Trafik Kanunu'ndaki cezalarla bazı kanunlarda değişiklik öngören teklif, Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinin de ilçe olmasını öngörüyor.Beldenin ilçe olması ile ilgili haberi sevinçle karşılayan Belde sakinleri Beldenin ilçe olması ile birlikte bölgenin ekonomik olarak kalkınmasının hızlanacağını, ticari hareketliliğinin artacağını belirtti. Jeostratejik ve güvenlik açısından önemli bir konumda bulunan Beldenin ilçe olması durumunda hem sınırlarımız daha güvenli hale gelecek hem de halkın refah düzeye artmış olacaktır. Beldemiz ilçe olduktan sonra tüm kamu kurumları teşekkül edileceği için halkımız kamu hizmetine  daha hızlı kavuşmuş olacaktır. Yılladır ilçe olma özlemiyle yaşayan Belde sakinleri , ilçe olma konusunda gayretlerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU, Hakkari Valmiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak, Ak Parti Hakkari Millet Vekili Sayın Husret DİNÇ ve Ak Parti Derecik Belediye Başkanı Sayın Ekrem ÇETİNKAYA’ya teşekkür etti.