Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kapılar için heyet yolladı
05 Ağustos 2014 Salı 15:13

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kapılar için heyet yolladı

Hakkari'de açılması planlanan sınır kapılarını incelemek üzere kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Hakkari'de açılması planlanan sınır kapılarını incelemek üzere kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, Vali Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret etti.

Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesindeki Derecik ile Çukurca ilçesindeki Üzümlü sınır kapılarının açılması çalışmaları kapsamında kente gelen 8 kişilik heyet ilk olarak Canbolat ile makamında görüştü.

Çalışmaları hakkında Canbolat'a bilgi veren heyet üyeleri, daha sonra Hakkari Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ı ziyaret etti.

Taş ile bir süre görüşen heyet açılması planlanan sınır kapıları ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Çukurca ilçesine gitti.

Heyet, gümrük kapılarının inşasına en kısa sürede başlanması için kapıların konumlandırılacağı yerler ve ihtiyaçlar konusunda tespitlerde bulunacak.