Derecik'te Orman Oluşturma çalışmaları başladı
30 Temmuz 2015 Perşembe 09:43

Derecik'te Orman Oluşturma çalışmaları başladı

Derecik Beldesinde orman alanı oluşturmak için çalışmalara başlandı

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ile Şemdinli Orman Müdürü Murat Kök beldede orman sahası tespiti için incelemelerde bulunmuştu. Yapılması düşünülen ormanın tehlikelere karşı korunması açısından belde merkezine yakın ve ulaşımı kolay olan arazi seçilmişti.Bu arazide kazı çalışmaları başladı.Dikilecek fidan alanları belirlendi .Beldeye yakın Korat Mezarlığının arkasındaki Zévey mevkiini seçen başkan alanda başlatılan çalışmaları yerinde inceledi .Bu orman Derecik tarihinde ilk orman olma özelliğini taşıyor.

Derecik Belediye Başkanı, oluşturulan orman çalışmalarının takipçisi olacaklarını ve beldemizin güzel bir ormana kavuşması için elinden gelenleri yapacaklarını belirtti.

o3-001.jpg