Derecik'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Düzenlendi
20 Nisan 2015 Pazartesi 17:54

Derecik'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Derecik Beldesi'nde kutlu doğum haftası için düzenlenen programa katılım yoğundu

Derecik Beldesi'nde düzenlenen kutlu doğum haftası etkinliklerine Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Hakkari il Müftüsü,Şemdinli Müftüsü, Köy muhtarları ve Derecik halkı katıldı.

Kutlu doğum haftası, her yıl farklı gündem ile Hz. Muhammed'in anlatılmasının amaçlandığı ve doğum gününün miladi takvime  göre 20 Nisan kabul edilerek kutlandığı ifade edilen bir etkinlik haftasıdır. Etkinlik son yıllarda 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmaktadır.

Derecik Beldesi'nde her yıl 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in anlatıldığı etkinlikler Derecik İMKB Lisesinde düzenlenen programla kutlandı. Yapılan etkinliklerde ilahiler okundu, kuran okutuldu ve Hz. Muhammed'in hayatı anlatıldı. Etkinlikler çerçevesinde peygamberimizin simgesi haline gelen gül ve gül suyu dağıtıldı. Derecik halkı programa geçen seneye nazaran yoğun ilgi gösterdi. Kadınların ve çocukların çoğunlukta olduğu programda çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildi.

kut4.jpg

kut3.jpg