Derecik'te Elektrik Çilesi Bitsin!
11 Nisan 2015 Cumartesi 11:33

Derecik'te Elektrik Çilesi Bitsin!

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya,Derecik'teki elektrik sorununun çözümü için Van'daki yetkili kurumlarla görüştü.

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve Yazı İşleri Müdürü Naci Karakoç, Derecik Beldesi'nde sık sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle meydana gelen sıkıntıları Vedaş Van İl Müdürü Murat Taş ve Vepsaş Şirket Müdürü Emrullah Okuducu ile görüştü.

Başkan Çetinkaya, elektrik altyapısına ilişkin sorunun voltaj dalgalanmaları olduğunu, gerilim düşmesi ve kısa süreli kesintiler insanların evlerinde ve dükkanlarında kullandıkları hassas elektronik eşyaların ve makinelerin zarar görmesine sebep olurken bu durum insanları büyük maddi sıkıntılara sokuyor.Halkımızı her anlamda olumsuz etkileyen elektrik kesintileri sorununun ivedilikle çözülmesi gerektiğini dile getirerek artık Derecik'te elektrik çilesinin bitmesini istiyoruz dedi.Bunun üzerine bölgedeki elektrik sıkıntısının farkında olduklarını belirten Vedaş Van İl Müdürü Murat Taş ve Vepsaş Şirket Müdürü Emrullah Okuducu,Yüksekova ilçesine yeni ve büyük bir trafonun kurularak sorunun çözüleceğini belirtti.Bu çalışmanın iki yılda tamamlanması bekleniyor.

Derecik Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili görüşmelerin devam edeceği ve konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.(30.03.2015)

trik3.jpg

trik4.jpg