DERECİK İÇİN TARİHİ GÜN !
02 Nisan 2018 Pazartesi 12:28

DERECİK İÇİN TARİHİ GÜN !

1992 yılından bu yana terör nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan Koçyiğitliler, güvenlik güçlerinin köyü terör unsurlarından arındırmasından sonra coşkulu bir şekilde yeniden köylerine döndü.

Balkaya’nın eteklerine kurulu Koçyiğit köyü, gerek havası gerek doğal güzelliğiyle Beldemizin en güzel köylerinden biridir. 1992 yılında yoğun terör olayları nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kaldılar. O tarihten bu yana yeniden köylerine dönmenin özlemini yaşıyorlardı. Köylerindeki tarlalarını ekip biçmek, geniş otlaklarında hayvanlarını otlatmak istiyorlardı. Ancak terör olayları sebebiyle bu hayallerini sürekli ertelemek zorunda kaldılar. Ancak askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin büyük fedakarlıkları sonucunda Koçyiğit köyü terör unsurlarından arındırıldı. Bu sevinçli haberi kutlamak amacıyla Derecik Belediye Başkanı Ekrem ÇETİNKAYA tarafından organize edilen bir festival düzenlendi. Festival alanına yaklaşık 8 km mesafeyi yürüyerek  gelen Belediye Başkanı Ekrem ÇETİNKAYA,   Tümen Komutanı Metin TOKER paşa, beraberindeki heyet ve yüzlerce vatandaş  festivale   katıldı. Festivalde Metin TOKER Paşa ve Belediye Başkanı vatandaşlarla tek tek ilgilenip sevinçlerini paylaştı.

Bir zamanlar teröristlerin cirit attığı köyde artık Al bayrağımız dalgalanıyor. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla köylerine dönebilmenin sevinci ve gururu içinde Güvenlik güçlerine müteşekkir olduklarını dile getirdi.

er3.jpg