Derecik Halkı Elektrik Kesintisine İsyan Ediyor
16 Ocak 2016 Cumartesi 20:30

Derecik Halkı Elektrik Kesintisine İsyan Ediyor

Derecik Beldesi'nde Yağan Kar Yağışı Nedeniyle Elektrik Direklerinin Devrilmesi Sonucu Haftalarladır Elektrik Yok

Derecik Beldesi’nde sık sık ‘bakım onarım’ adı altında yapılan elektrik kesintilerine bir de arızadan kaynaklı kesintiler eklenince vatandaş isyan noktasına gelmişti. Kışın gelmesiyle birlikte yağan kar yağışının şiddeti elektrik direklerini devirdi. Şemdinli-Derecik hattındaki ve köylerdeki  direklerin devrilmesi ile elektrikler kesildi. Haftalardır elektrik alamayan belde halkı bıkma noktasına geldi. Derecik beldesinde öncesinde yapılan elektrik bakım onarımlarına rağmen sürekli elektrik kesintisinin olması ve elektrik hattında yaşanan gerilim dalgalanmaları vatandaşların hayatını kabusa döndürmüştü. Çoğu vatandaşın evindeki elektronik eşya kullanamaz hale gelmişti. Derecik'deki ''ELEKTRİK SORUNU''  için belde halkı yetkililerden kesin bir çözüm bekliyor.

Derecik Belediyesi ise gerekli müdürlüklere sorunun çözümü için başvurduklarını ve takipte olduklarını belirttiler.Belediye iş makinalarını görevlendirdiğini açıkladı.

Yetkililerce yapılan açıklamada elektrik kesintilerinin sebebinin “bakım onarım çalışması ve ya kar yağışı nedeniyle ulaşamıyoruz ve düzeltmeye çalışıyoruz” olarak açıklanması bölge halkını tatmin etmiyor. Derecik halkı yetkililerden acilen soruna çözüm bulmalarını istiyor.