'Derecik' dergisi okuyucuyla buluştu!
27 Mayıs 2014 Salı 20:03

'Derecik' dergisi okuyucuyla buluştu!

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi Üçyan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 'Derecik' adı altında çıkarttıkları dergi okuyucuyla buluştu.

Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri tarafından uzun bir çalışma sonucu Derecik Beldesi'nin gelenek, görenek ve kültürünü anlatan 'Derecik Dergisi' okuyucuyla buluştu. Yaklaşık 3 ay çalışmalar sonucu okuyucularıyla buluşturan Derecik Dergisi beldenin ilk dergisi olma özelliğini taşıyor. Derecik Dergisi'nde, Derecik Beldesi'nin tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerinin yanı sıra Üçyan İlkokulu'nun öğretmenleri ve öğrencilerinin faaliyetleri yer alıyor.

Konu hakkında bilgi veren Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri Asya Akbaş, Mahsima Güneş, Kahraman Yaşar ve Nihat Tekin, Derecik Beldesi'nde ilk defa böyle bir derginin okuyucuyla buluştuğunu kaydederek, dergide bilgi amaçlı çok önemli notların olduğu ve özellikle belde hakkında bilinmeyenlerin ön planda olduğunu kaydetti.

Derecik Üçyan İlkokulu'nun resim sergisinde tanıtımı yapılan Derecik Dergisi, vatandaşlarında ilgi odağı oldu. Okul öğretmenleri Derecik dergisini çıkartmada emeği geçen yetkililere, belde esnafına ve yardımlarını esirgemeyen vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Resim sergisi ve dergi tanıtım programında davetlilere kurabiye ve soğuk içecek ikramında bulunuldu.

dergi3.jpg

dergi4.jpg