Derecik Belediyesi’nden içme suyu sorunu için çalışma
25 Ekim 2014 Cumartesi 14:30

Derecik Belediyesi’nden içme suyu sorunu için çalışma

Derecik Belediyesi, Derecik beldesi içme suyu hattında sürekli yaşanan arızaların önüne geçmek için içme suyu isale hattını komple yeniliyor.

Derecik Beldesi, beldenin içme suyu isale hattını yenileyecek. Beldenin içme suyu isale hattında sürekli meydana gelen arızalar nedeniyle harekete geçen Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Ankara ziyareti sırasında İller Bankası Genel Müdürü ile görüşerek destek istedi. Başkan Çetinkaya’nın girişimleri sonucu İller Bankası tarafından Belde Belediyesine 4 kilometrelik 355’lik boru hibe edildi.

Hibe edilen borular belediye ekipleri tarafından teslim alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, “Göreve geldiğim günden beri Derecik halkımızın sorunlarını gidermek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Belediye çalışanlarımızın da özverili çalışmalarıyla güzel çalışmalar yapma hedefimiz var. Beldemizin içme suyu sorunu ile ilgili vatandaşlardan sürekli şikâyet aldığım gibi, belediye personelimiz de eski isale hattında yaşanan arızalar nedeniyle çok büyük zaman ve emek kaybı yaşıyordu. Arızaların birini yaparken başka bir yerde eski borular tekrar patlıyordu. Bu nedenle İller Bankası Genel Müdürü ile bizzat görüşerek söz konusu sorunumuzu ilettim. Kendisi de sağ olsun bizi kırmadı ve belde belediyemize hibede bulundu. İçme suyu hattımız 32 kilometre uzakta. Bize 4 kilometrelik boru hibe edildi. Boruları teslim aldık ama önümüz kış. Belediye imkânları kapsamında önümüzdeki süreçte boruları döşemeye başlayacağız. Bu yıl yetiştiremezsek bile ilkbaharda hemen başlayacağız” dedi.

suboru.jpg

32 kilometrelik hattın sadece 4 kilometresini yenilemekle sorunun tam olarak çözülemeyeceğini belirten Çetinkaya, “Sorunu tam çözebilmemiz için hattın tamamını değiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de şuan imkânlarımız kısıtlı. Eski boru hattının tamamını değiştirebilirsek beldemizin içme suyu sorunu ortadan kaldırılmış olacak” dedi.

Beldede geçtiğimiz günlerde yaşanan yağılar nedeniyle su isale hattında arıza meydana gelmişti. Bu arızanın giderilmesi için belediye ekipleri 3 gündür çalışma yürütüyordu.