Derecik Belediyesi ve DSİ ekibi Derecik'te yapılması düşünülen projeleri yerinde inceledi
09 Aralık 2014 Salı 19:23

Derecik Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ)Müdürü Abdulkerim Aykut Derecik'te yapılması düşünülen bazı projeleri yerinde inceledi.

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve Hakkari Devlet Su İşleri müdürü Abdulkerim Aykut  ve beraberindekiler Derecik'te incelemelerde bulundu.Vapur Tepe Mahallesini ziyaret eden Başkan ve heyet  burada  incelemelerde bulundu. Vapur Tepe Mahallesinde oluşacak selleri ve dere yatağı gibi su taşkınlıklarını önlemek için bazı çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı çalışmaları heyete anlattı. Daha sonra Merkez mahallesinde Çevre Yolunu Korat Yoluna bağlayan Çemaseyida mevkiinde yapılan yeni  köprüyü ziyaret eden DSİ heyeti ve Belediyenin Fen-İmar İşleri Müdürlüğü incelemelerde bulundu. Derecik Belediyesi köprüde su taşkınlığını önlemek için duvar inşasına devam edeceklerini belirtti. Köprüyü inceleyen heyet çalışmaları yerinde gördü. Buradaki incelemeleri bitiren heyet Ağaçlı (Herkışk) mevkiinde tarımsal faaliyetleri kolaylaştırmak için yapılması düşünülen baraj projesinin yerine baktı. Ardından Yeşilova mevkiinde bulunan köprü civarını inceleyen belediye ve beraberindekiler burada atık arıtma tesisinin yapılabilirliğini inceledi.

Henüz hayata geçirilmeyen ancak yapılması tasarlanan projelerin yapılabilirliliği konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere belediye ve heyet çalışmaları yerinde inceledi.

kir1.jpgkopru88.jpgagacli1.jpgagacli.jpg

yesil.jpg