Derecik Belediyesi, Merkez Mahallesi’nde yol açma ve yol genişletme çalışmalarına başladı
01 Kasım 2014 Cumartesi 18:10

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya imar planında var olduğu halde kullanıma açılmayan mahalle aralarındaki yolları açmaya başladı.

Derecik İmar planında bulunan ama yıllardır kullanıma açılmayan yollar, Merkez Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar sonucu yeni imar yolları olarak açıldı. Yolların açılamamasından dolayı çarpık kentleşmenin meydana geldiği beldede Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, Belde Merkezinde toplam uzunluğu 2 kilometre, genişliği ise 7-12 metreye varan yeni yollar açılarak Beldenin imar planı hayata geçiriliyor.

Çalışmaları yakından takip eden Başkan Çetinkaya, mahalle sakinlerinin öneri ve isteklerini dinleyerek, “Yolları açmada sıkıntı yaşasak da aslında amacımız, mahallelerdeki çarpık yerleşmeyi düzelterek halkımızın daha sağlıklı yerleşim yerlerini kurmalarına yardımcı olmak ve beldemizin çehresinin değişmesini sağlamaktır. Bu yüzden yol açma, genişletme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Beldenin imar planında var olan ama açılmayan yolların açılması için belediyemiz, mahalleleri gezerek ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek tespitlerde bulunuyor. Daha sonra belirlenen yollarda sırasıyla çalışmalar başlatılıyor. İnşallah yakın zamanda tüm yolları açarız’ dedi.

Sözlerine şunları da ekleyen Başkan Çetinkaya, ‘’Şu ana kadar, Merkez Mahallesi’nde bulunan Ana Cadde’den başlayan yeni yolu açıp Yayla Mahallesine bağladık. Daha birçok mahallede ara cadde açtık. Dar olan bazı yollarımızı da genişleterek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Yol açma ve genişletme çalışmalarımız bölgenin farklı noktalarında devam edecektir’’ dedi.

Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya başlattıkları çalışmaları disiplinli bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.

yolacma5-004.jpg

yolacma4-004.jpg