Derecik Belediyesi Baharla Birlikte Çalışmalarını Hızlandırdı
23 Mayıs 2017 Salı 21:52

Derecik Belediyesi Baharla Birlikte Çalışmalarını Hızlandırdı

Derecik Belediyesi Beldenin Stratejik Konumuna Uygun Olarak Üstyapısını Prestijli Hale Getirmek İçin Çalışmalarına Hız Verdi

Derecik Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğünce yürütülen merkez içi yollara kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Bir süre önce yayla caddesiyle başlatılan kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına Ulu Cami ara sokakları da eklendi. Beldenin görünümünü daha nezih ve göze hoş gelecek modern bir yapıya kavuşturmak amacıyla ihalesi tamamlanan kilitli parke taşı döşeme çalışmaları başlatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ileriki dönemlerde belde sınırları dahilinde ve merkeze yakın tüm cadde ve sokakların parkelenmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Derecik Beldesi gelişmeye devam ediyor. Derecik Beldesi'nin kronikleşen en büyük sorunlarından biri olan hastanenin temelleri atıldı. 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte sağlık alanında belde halkı rahat bir nefes  alacaktır.

Derecik Beldesi kentleşme sürecinde hızla gelişiyor. Kadınlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlere katılması, modern bir kadın profiline sahip olması için Berecik Belediyesi'nin girişimleriyle yapımı başlatılan Kadın Toplum Merkezinin temelleri atıldı. Zemin kat dahil beş kattan oluşacak binanın kültürel etkinlikler için yeterli olacağı düşünülüyor.

Ordu Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan Derecik Güven Parkı vatandaşların kullanımına açılmıştı. Özellikle çocukların ilgisini çeken Güven Parkından sonra Merkez Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla yeni bir parkın yapılmasına başlandı.

Öğrenci sayısı hızla artmakta olan beldemizde mevcut okulların kapasitesi bu artışa oranla yetersiz kalmaktadır. Bu kapsamda öğrencilere tahsis edilmek üzere öğrenci yurdunun inşası  tamamlanmak üzeredir. Ayrıca aynı güzergahta bunun arazi üzerindeki imam hatip okul binası da tamamlanma aşamasındadır.

Gençlerin sportif faaliyetlerde bulunması için merkez mahallesinde kapalı spor salonunun inşasının tamamlanmak üzere olduğu ve yakında vatandaşların kullanımına açılacağı belirtildi.

cc3.jpg

cc4.jpg