Derecik Beldesi'nde'Derecik Şehitliği' Açıldı
14 Eylül 2017 Perşembe 18:11

Derecik Beldesi'nde'Derecik Şehitliği' Açıldı

34. Hudut Tugay Komutanlığı Yanına Yaptırılan Derecik Şehitliği'nin Açılışı Yapıldı

3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, 34. Hudut Tugay Komutan Yardımcısı Piyade Kurmay Albay Subutay Adaş, 4. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Hasan Özden Demir, Derecik Güvenlik Korucularının  Girişimleriyle ve Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'nın katkılarıyla  Derecik şehitleri anısına şehitlik anıtı yaptırıldı. Bayraklarla donatılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.  Açılışa İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu,  Hakkari Valisi, Şemdinli Kaymakamı,Üst Rütbeli Askerler,Derecik Belediye Başkanı, Şehit Aileleri ve Çok Sayıda Vatandaş Katıldı. Açılışta Bakan Soylu halka seslendi. Soylu, halkın ve şehit ailelerinin yanında olduklarını belirtti.

Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya: 'Derecik şehitlerini unutmayan,onları onurlandıran, onların hatıralarını yaşatmak adına Derecik Şehitliği'ni yaptıranlara sonsuz teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin hepsi canlarını bu vatan için feda ettiler. Bu anıt onların hatıralarını yaşatmak adına önemli bir çalışma oldu. 112 şehidimiz var. Bugün bu topraklarda rahatça ve özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Emeği geçen herkese  çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Yaptırılan şehitlik anıtını gören vatandaşlar mutlu olduklarını ve çok duygulandıklarını dile getirirken emeği geçenlere teşekkür ettiler.