Derecik Beldesi Sakinleri Sınır Kapısının Açılmasını Bekliyor
18 Haziran 2014 Çarşamba 13:42

Derecik Beldesi Sakinleri Sınır Kapısının Açılmasını Bekliyor

Derecik beldemizin sakinleri, beldede açılması planlanan sınır kapısının bir an önce açılmasını beklerken, Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya da, sürecin hızlandırılmasını istiyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi sakinleri, beldede açılması planlanan sınır kapısının bir an önce açılmasını beklerken, AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya da, sürecin hızlandırılmasını istiyor.

Yıllardır açılacağı söylenen ve geçen yıl Resmi Gazetede açılma kararı yayınlanan Derecik Sınır Kapısı, bölge halkında büyük bir umut oluşturdu. Yıllardır aralarına örülen sınır nedeniyle birçok insan birkaç kilometre ötedeki akrabalarını ziyaret edemiyor. Irak’taki akrabalarını ziyaret için yüzlerce kilometre uzaklıktaki Habur Sınır Kapısı’ndan geçmek zorunda kalan vatandaşlar, artık söz konusu sorunun bir an önce çözümünü bekliyor.

ekremcetinkaya1.jpg

“BİRİNCİ ACİL İHTİYAÇ HASTANE, İKİNCİSİ SINIR KAPISI”

Beldede yaşanan sorunlarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, beldedeki en büyük sorunlarının sağlık alanında yaşandığını belirterek, “Beldemizin birinci sorunu bir hastane olmayışıdır. En yakın hastane 60 kilometre ötedeki Şemdinli Devlet Hastanesi’dir. Beldede hastane için bir arsa hibe edilmiştir. Sağlık Bakanlığı’nın beldemizdeki hastaneyi bir an önce yapması gerekmektedir. Belde sakinlerimiz sağlık alanında çok büyük sorunlar yaşıyor” dedi.

SÜRECİN HIZLANDIRILMASI İSTEĞİ

Beldedeki ikinci büyük sorunun ekonomi alanında olduğunu belirten Çetinkaya, “Sınır kapısı için şu anda kaymakamlık izni ile geçişlere izin verildiği söylendi. Son olarak Şemdinli Kaymakamlığı bizden 3 belediye personelini sınır noktasında görevlendirmemizi talep etti. Şu an yaşanan fiili durum eskiden de vardı. Şu anki bir sınır kapısı değil sadece geçici bir geçiş noktası. Sınır kapısının bir an önce açılması lazım. Yeni valimiz Sayın Yakup Canbolat’tan da ricamız sınır kapısı yapımını hızlandırmasıdır. Her gün 15-20 belde sakinine para cezaları kesiliyor. Belde sakinleri bunu hak etmiyor. AK Parti beldede yüksek bir oy oranı ile seçildi. Devletin bu halka yardım etmesi gerekiyor. Halkımızın yatırımlar konusunda devletten büyük bir beklentisi var” dedi.

“HALKA SÖZ VERDİK”

Başbakan Erdoğan’ın AK Parti Hakkari İl Başkanı Muttalip Özbek’e Derecik için ilçe sözü verdiğini belirten Çetinkaya, “Belediyemizin 9 trilyon borcu var. İmkanlarımız kısıtlı olsa da biz belde sakinlerine hizmet için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ancak biz çamur ve toprak içerisinde yaşıyoruz. Hizmet yapabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Her türlü imkanlara uzak bir coğrafyada yaşıyoruz. Şu anda alt yapı çalışmalarımız sürüyor. Biz seçim çalışmaları sırasında bu halka gümrük kapısı ve beldenin ilçe yapılması için söz verdik. Bu insanların bu anlamda beklentileri var. Bu beklentileri karşılamamız lazım” dedi.

Derecik beldesine hizmet için gerekirse dilencilik yapacaklarını belirten Çetinkaya, “Bize düşen bu beldeye hizmeti getirmektir. Kapı kapı dolaşacağız. Başbakanımız ve bakanlarımızdan gerekli desteği alacağımıza inanıyorum” dedi.

ekremcetinkaya2.jpg