BELDEMİZDE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI YAKINDA BAŞLAYACAK !
09 Ocak 2018 Salı 15:37

BELDEMİZDE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI YAKINDA BAŞLAYACAK !

Derecik Belediyesi Kanalizasyon Çalışmalarına Baharda Başlayacak

Beldemizin en önemli sıkıntısı olan kanalizasyon şebekesi sorunu çözülecek. Hızlı bir kentleşme sürecinin devam ettiği beldemizde en büyük sıkıntı atık suların hala ilkel yollarla yani fosseptik çukurlar aracılığıyla atılmasıdır. Bu sorun beldemizde sağlıklı olmayan bir ortama,hastalıkların yayılmasına ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bu kapsamda konuyu ele alan belediyemiz İller Bankası aracılığıyla 2017 yılı içerisinde kanalizasyon ihalesini yaptı. 02.10.2017 tarihinde yapılan  kanalizasyon ihalesini Asmet Yapı Turz. Taah. Tic. A. Ş. aldı. Yer teslimi 23.11.2017 tarihinde yapılan kanalizasyon şebekesi çalışmaları bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Kanalizasyon şebekesi, Merkez Mahallesi, Orta Mahalle, Vapurtepe Mahallesi'nin  bir bölümü kapsayacaktır. Güney Mahallesi Oylum Küme Evleri mevkiinde ise büyük çapta bir fosseptik çukuru yapılarak kanalizasyon sorunu çözülecektir.

Kanalizasyon şebekesi tamamlandıktan sonra faaliyete sokulamayan bir çok ev ve iş yeri kullanıma açılacaktır. çevre kirliliği sorunu çözülecek olup salgın hastalık riski de minimum düzeye inmiş olacaktır. Belediyemiz tarihinde en büyük kamu hizmeti olacak bu çalışmanın  beldemizdeki kentleşme sürecini de hızlandıracaktır.

kanalizsyon-4.jpg