Açıldığında Derecik'in İlk Hastanesi olma özelliğini taşıyacak!
06 Ocak 2018 Cumartesi 18:19

Açıldığında Derecik'in İlk Hastanesi olma özelliğini taşıyacak!

Derecik Beldesi'nde Hastane İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

Ak Parti Belediye Başkanımız Ekrem Çetinkaya'nın uğraşları sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından beldemizde 2016 yılında temeli atılan  50 yatak kapasiteli Derecik Devlet Hastanesi'nin inşaatının yarısı tamamlandı. Yakın zamanda açılması beklenen sağlık kuruluşu, Derecik Beldesi'nin ilk hastanesi olacak.

Derecik Beldesi Merkez Mahallesi'nde temeli 2 yıl önce atılan ve bölgede sağlık hizmetleri konusunda büyük bir rahatlama yaratması beklenen, beldenin ilk hastanesi olma özelliğine sahip hastanesinin inşası tüm hızıyla sürüyor.

Açıldığında bir acil servis ve polikliniklerden oluşacak hastane  10 bin kişiye hizmet verecek. Hastane faaliyete başladığında bölge halkının en büyük sorunu olan sağlık hizmetlerinin yetersizliği sıkıntısı giderilmiş olacak. Belde halkı 60 km uzaklıktaki Şemdinli Devlet Hastanesi'ne gitmek zorunda kalmayacak. Beldedeki tek sağlık kuruluşu olan Derecik Sağlık Ocağı'nın yükü hafifleyecek. Hamile kadınlar rahatça aylık kontrollerine gidebilecek. Alanında uzman doktorların atanmasıyla halk sağlık hizmetlerinden nihayet kendi beldelerinde yararlanabilecek. Hastanenin yakın zamanda bitmesi ve açılmasını temenni ediyoruz

ww5-001.jpg

ww4-001.jpg